Yes, we hebben weer geboekt en gaan  naar Florida. Wij zijn Ric Wilda en Denice 18 jr en Roy 15 jr.
De kinderen gaan nu voor de 2e keer en wij gaan voor de 3e keer. Wij zijn 20 jaar geleden op huwelijksreis geweest en hebben toen gezegd dat als we kinderen krijgen en groot zijn we terug willen met hun. Vorig jaar is dat gebeurd. Toen zijn we eind april begin mei geweest. En het Florida virus heeft toegeslagen, want nu gaan we weer. En wat leuk is nog steeds met zijn vieren. Denice wilde wel mee op vakantie met ons, maar dan lag het er wel aan waar we naar toe gaan.
We hebben nu tickets en een auto gehuurd. We vliegen met United Airlines en vliegen met een tussenstop in Chicago. We hebben de auto gehuurd via Alamo.
Hotels boek ik via mijn werk dus dat komt nog wel later.
Nu is de voorpret begonnen en gaan we kijken wat we nog willen zien. In ieder geval Busch Garden, Sea World en een waterpark ( Orlando Flex ticket waarschijnlijk). Ook nog naar Universal Studios en Island of Adventure omdat we ook Harry Potterland willen zien.

27 mei

Gisteren hebben we de entree tickets ontvangen van Sea World, Busch Gardens, Wet & Wild, Aquatica, Universal studios en Universal Island of adventures. We hebben ze via Attraction tickets direct in Ierland besteld ( was nog wel even spannend, maar stonden goed verhalen op de Florida forum). Keurig verpakt met folders, flyers, kortingsbonnen en zelfs een DVDtje van een aantal van de parken.

We hebben ondertussen ook al een gedeelte van de hotels geboekt. De eesrte 4 nachten hebben we 2 kamers in Candlewood suites hotel in Altamonte springs ( ongeveer 30 km boven Orlando).

Daarna verblijven we 3 nachten in het Hollywood beach resort ( Crowne Plaza hotel) in Hollywood; wat 30 km boven Miami ligt. Verder hebben we 2 nachten in Fort Meyers Beach resort ( Holiday Inn) in Fort Meyers geboekt. De rest moeten we nog boeken. tevens hebben we een Tomtom gekocht via het Florida forum met een kaart van de USA en Canada. Deze gaan we volgende week zondag in Helmond ophalen.

Gisteravond hebben we de DVD bekeken en we kunnen niet wachten!

4 augustus.

Het aftellen is begonnen. We hebben alle hotels binnen. De eerste 4 nachten hebben we het Candlewood Suites Hotel geannuleerd en een kamer geboekt bij een Holiday Inn resort in Kissemee. Dit resort heeft 7 zwembaden, animatie etc etc en zag er beter uit dan de Candlewood. Tevens ligt het iets onder Orlando ( vlak bij de pretparken) en Kissemee is ook een leuker stadje. Verder slapen we de laatste 4 nachten in een Staybridge Suite hotel. Dus de hotels zijn geregeld. Verder hebben we de Tom Tom binnen en kan wat mij betreft de vakantie beginnen. Het programma is gemaakt en er is ruimte voor shoppen, strand, pretparken, dolfijnen, natuurschoon en eten. Kortom het vooruitzicht is goed. We vliegen trouwens heen via Washington en terug via Chicago. Passen zijn ok en van Esta mogen we naar binnen.

De Dollar staat er weer beter voor en het olielek is gedicht dus dat ziet er allemaal goed uit.

16 augustus

Morgen gaan we!

De koffers zijn ingepakt (niet te vol) Net hebben we het E-ticket gekregen dus we zijn in principe al ingecheckt. Alles is hier dus klaar. We vliegen morgen om 12.15 uur met de UA 0947 naar Washington. Mijn vader brengt ons weg en we kunnen niet meer wachten!

     

Dinsdag 17 augustus

Vandaag eindelijk de langverwachte dag. De wekker was gezet op 7.21 uur. Nog even 9 minuten snoozen en toen eruit. Aankleden en tassen naar beneden sjouwen en in de auto stoppen. Ontbeten en om 8.30 uur kwam mijn vader voorrijden. Hij heeft ons met mijn auto naar Schiphol gebracht.

Gisteravond hadden we al ingecheckt, maar de stoelen konden we niet reserveren. Bij de check-in zuil hebben we de boardingpassen geprint en toen bleek dus dat we een upgrade hadden naar de economie plus. Dit betekent extra beenruimte en die is bij mij en Roy welkom.

We vertrokken, nadat Roy op Schiphol nog even piano had gespeeld, om 12.15 uur. Hiervoor bij het inchecken nog even de standaard vragen beantwoord, de bodyscan door en toen het vliegtuig in. Na de kip of pasta en de films (we hadden eigen schermpjes in de stoel, met 9 films, muziekkanalen en het vluchtinformatie scherm) landen we om 14.30 uur plaatselijke tijd in Washington. Het was 30°C en de douane was vriendelijk. We moesten onze vingerafdrukken afgeven en een foto laten maken. Hierna moesten we onze bagage ophalen en weer afgeven voor onze volgende vlucht.

Door naar gate D4 waar onze vlucht de UA 804 om 17.15 uur naar Orlando vertrok.

Ook deze vlucht verliep voorspoedig met een drankje aan boord.

We landen in Orlando bij een temperatuur van 32°C. Heerlijk die warme deken om je heen. Op naar de koffers en hierna naar Alamo. Na de gebruikelijke verkoopverhalen van de Alamo baliemedewerker (hij vroeg zich af waarom we zo‘n klein Toyota Corolla of Ford Focus boekten) die ons een upgrade probeerde aan te smeren. Ik trapte er niet in en zei dat het ok was. Indien er echt alleen nog een van die twee waren zou ik wel weer terug gaan.

Dus op naar de overkant en naar het huisje van Alamo. Er werd een rij doorgegeven waar we een auto mochten uitzoeken. En wat bleek er stonden wel 10 verschillende types dus dat werd nog even wikken en wegen en meten met de koffers.

De Pontiac hadden we vorig jaar al gehad en de Kia was niet mooi. De Dodge had een brandplek in de bekleding en de Chrysler PT Cruiser die…. Ja daar was niks mis mee en dus werd het deze.

Het was een witte met 38163 miles op de teller. Roy zat al in de auto, maar bemerkte dat hij nog autosleutels van een andere auto in zijn hand had. Deze gauw in de deur van die auto gehangen.

Hierna de Tomtom ingesteld, even wachten totdat hij het signaal oppakte en op weg gingen we. Op naar Holiday Inn club vacation resort in Orange lake county (Kissimmee) Daar aangekomen, na een kleine 20 minuten, ingecheckt in kamer 5364. Een hele mooie grote kamer met 2 grote bedden een bankbed, eettafel met 4 stoelen, een keuken en een badkamer. Hierna nog even bij het zwembad gekeken en kippenpootjes, gamba’s cola, limonade en een Corona biertje besteld voor $ 35. Hierna was het 22.45 uur (+6 uur Nederlandse tijd=4.45 uur) en we zijn doodop. Morgen Island of Adventure, maar nu eerst lekker slapen.

Woensdag 18 aug    Island of Adventure                       ongeveer 35°C half bewolkt

Zo, de eerste nacht zit erop. Denice was al om 5.15 uur wakker en ik een uur later. Om 6.45 uur eruit en gedoucht en aangekleed. De rest van de familie volgde spoedig. Toen we buitenkwamen (ohja, lekker warm) zagen we dat er tegenover het hotelgebouw een supermarktje zat. Op er naar toe en daar hebben we coffee to go en een muffin genomen en Denice een sandwich. Voor de supermarkt was een bankje en daar hebben we het heerlijk opgegeten (ontbeten dus) met al zeker 28°C. De shuttle die over het resort gaat stopte, want we zaten op de bank van de bushalte. We wuifden vriendelijk terug ten teken dat we niet mee hoefden. De chauffeur (een oudere man) zal wel gedacht hebben, rare toeristen, zitten in de zon met coffee to go te ontbijten in plaats van in een airconditioned ruimte.

Hierna op naar de grote supermarkt voor flesjes drinken, chips en snoep en daarna door naar Island of Adventure. We kochten er kleine flesjes water met en zonder smaakje en Pringels chips.

Hierna op weg en na ongeveer 20 minuten de auto op Jaws 116 geparkeerd. Rugzakken voorbereid en met de rolbanden naar de ingang van het park. Eerst door de tassencontrole en toen op weg naar het Harry Potter gedeelte. Hier was het erg druk (zoals verwacht). We waren om 9.30 uur in het Harry Potter gedeelte en om 12.00 uur hadden we het bijna allemaal gezien. Het is allemaal prachtig gemaakt. Het hele stadje is nagemaakt zoals het in de winter is, dus met kunstsneeuw op de daken. Het station van Zweinstijn en de trein zijn er en het  kasteel kan je zeker niet over het hoofd zien. Ver boven je is het gemaakt en al van verre te zien. De attractie daar is fantastisch en na 1 uur wachten konden we erin. Het wachten ging redelijk snel want onderweg zie je van alles. Zo begon het binnen opeens te sneeuwen en zag je Harry en zijn vrienden onder de onzichtbare mantel verdwijnen.

Bij de attractie van Harry Potter ga je al schommelend met Harry mee onder andere vlieg je door het kasteel en doe je mee met zwerfbal. Hierna heeft Roy nog een toverstokje gekocht en hij is nu aan het oefenen, maar die geldboom lukt maar niet.

Na dit gedeelte gingen we naar Dinosaur en we hadden geluk, want we zaten voorin en werden dus goed nat (wat een geluk hebben we toch). Lekker als het boven de 30 graden is. Hierna in de Dooply ride met een boomstam o.a. naar beneden gestort en nog natter worden. Er was een lange wachttijd doordat er een technische storing was, maar de attractie was het waard.

Toen nog in de ronde boten van Poppye en ook hier waren we tot op onze zwembroek nat.

Hierna hebben we kipfilet met een broodje met patat gegeten en een colaatje erbij. Roy nam een turkey leg. Denice kipnuggets en patat.

Met een volle maag op naar Posseidon met het water en vuur verhaal. Hierna in Spiderman en Ric en Roy nog in The Hulk achtbaan.

Roy wilde nog in een attractie waarbij in van de grond afgeschoten wordt kaarsrecht de lucht in. Dit had ik vorig jaar al gedaan en vond ik mooi. Wilda en Denice bedankten al bij voorbaat.

Hierna gingen we langzaam naar huis wat ongeveer een half uurtje rijden was. We zijn nog even het resort doorgereden, maar dat is wel erg groot. Ik denk hemelsbreed net zo groot als Nieuw Vennep. Er staan overal villa’s en appartementen, zwembaden en golfbanen. Wel leuk allemaal.

Hierna op naar de Publix om boodschappen te doen wat ook een attractie op zich is. We hebben stukken kip met een krokant laagje gekocht, knabbelgroenten ( wortel, selderijstengels en tomaten) en een vissalade. Toetje na en cola en 7-up erbij.

Ook hebben we direct brood, jam, croissants, jus d’orange en Nutella gekocht en natuurlijk Zinfandel. Dit alles op de kamer opgegeten en gedronken.

De kamer heeft 2 grote bedden en een bankbed, een eettafel en 4 stoelen, een complete keuken, tv,dvd, internet (free wifi) en een badkamer. Het is een grote kamer dus. Na het eten hebben Roy en Ric nog gezwommen. Het zwembad is tot 23.00 uur geopend en was rond 22.00 uur nog zeer druk. Maarja het is dan ook nog 25°C dus dat is heerlijk. Wilda en Denice gingen op de kamer wat relaxen en om 23.00 uur gingen we slapen. We hebben een hele leuke dag gehad.

Donderdag 19 augustus    Aquatica waterpark+ shoppen  ½ bewolkt 38°C later regen

Vanmorgen was ik net iets voor de wekker wakker om 7.15 uur. Aangekleed en de croissants in de oven op het rek gelegd. Het bleek dat ze door het rek liepen, maar dat gaf wel een krokant en lekkere bite aan de soort vingers die er onder uitkwamen. Roy vond het allemaal wat minder. Toast en jus d’orange, koffie en thee erbij. Ook jam en Nutella was welkome en we hebben heerlijk ontbeten.

Toen op weg naar het waterpark Aquatica. Het was een ½ uur rijden en $12 betaald om de wagen te parkeren. Hierna het park in. Eerst alle spullen in de locker gedaan ($10 en bij retour sleutel $5 terug) en toen een plekje op het strand gezocht (4 stoelen en een parasol die je echt wel nodig hebt). We zaten aan een van de twee lagunes met golfslagbad.

Op naar de waterglijbanen en de lazy/crazy river. Ook waren er waterglijbanen waarbij je met z’n tweeen in een band zat en naar beneden ging. Met matjes van een glijbaan met 6 man waarbij de tijd werd gemeten en het dus een wedstrijdje was wie als eerste beneden was. Ook gingen we door een glijbaan met doorzichtige pijp, waarbij je door het aquarium ging en de dolfijnen langs je kon zien zwemmen.

Na deze sportieve bezigheden hebben we heerlijk in het lagune bad gelegen in de golven, terwijl Roy alles nog een keer ging doen. Dit was pas echt vakantie vieren in de golven met de zon op je lichaam. Inmiddels liep de temperatuur op tot 39°C, maar door het water was het heerlijk.

Het was ondertussen 13.00 uur geworden en we gingen naar huis.. Daar hebben we wat geroosterd brood met kaas gegeten en wat gedronken en toen op naar de Florida Mall. Denice en Wilda gingen als eerste de Forever XXI in en ze kwamen er na ruim 1 uur met grote zakken uit.. Ric en Roy hadden ondertussen de Mall verkend en bij de M&M store snoepjes gekocht. Ze hebben ze daar echt in alle kleuren en maten in grote doorzichtige buizen wat een leuk effect geeft. Wij kochten onder andere  zwarte, witte en grijze en stopten deze in een zakje. Bij de kassa aangekomen bleek het voor $10 te zijn, maarja het is vakantie en we hebben er zuinig van gegeten de volgende dagen.

Hierna met de dames de mall rond en Ric heeft bij de Abercrombie & Fitch 2 shirts gekocht en later bij de Hollister ook nog wat. Roy was daar ook geslaagd en zo hadden we allemaal wat nieuws. Ondertussen was het 19.30 uur geworden en gingen we huiswaarts. We stopten bij de Sissler om een hapje te eten. Ongeloofelijk voor $68

( ong € 53,00) 2 limonade, een Corona biertje en een Zinfandel. Verder 4 maal steak met patat en een voorgerechten buffet, salade buffet en een nagerechten buffet.

Niet te geloven voor dat geld. Kinderen gratis refill en als klap op de vuurpijl vroeg hij of we ook nog koffie wilden. We hadden vooruit betaald en dus geen fooi gegeven (wisten wij veel), maar je voelde je bijna schuldig dat je zoveel kon nemen.

Na de koffie kregen we tandenstokers, zuurtjes en een kortingsbon van 10% voor de volgende keer !!!! Niet te geloven.

Ze hebben er ook een ontbijt buffet voor $4 pp (ong € 3,00).

Dat gaan we morgen maar eens uitproberen. Hierna hebben we Denice en Roy naar huis gebracht en zijn wij nog naar de Wallmart gegaan ( soort Makro 24 uur per dag geopend).

Wat een winkel en wat een kassa’s. Zelfs midden in de nacht kan je hier een frituurpan of koelkast kopen, alsof je dat bedenkt als je ‘s nachts wakker wordt!

Na deze ervaring hebben we op de kamer nog een Zinfandel genomen en hierna gingen we slapen. Roy en Denice sliepen al. Morgen naar Seaworld.

Vrijdag 20 augustus                       Seaworld                               38°C  ½ bewolkt

Vanmorgen om 7.00 uur opgestaan. Wassen, aankleden en toen op naar de Sissler voor hun ontbijt. Voor totaal $25 voor 4 personen ontbijt + 2 koffie + 2 grote jus d’orange. Voor de rest kon je alles van het buffet halen. Er stond ook van alles en er was voor ieder wat wils. Zelfs Roy vond er kiwi’s.

Na deze stevige ondergrond kwamen we aan bij Seaworld waar we de auto parkeerden. Het is een prachtig park met hele mooie aquaria. Hierna gingen we in de Kraken achtbaan. Denic en Ric hadden na 1 keer genoeg, maar Roy kon er wel 20 keer in vertelde hij. Toen op naar de dolfijnen show “Blue Horizons”. Het was een hele mooie show, maar op het einde vroeg Roy om een asperientje. Hij voelde zich echt niet lekker. Na de show ging het met Roy echt niet goed. Trillen, overgeven en bleek, dus wij naar de eerste hulp ( goed idee van Wilda). Hier kon hij wat liggen in de airco ruimte.

 

Dit was niks zo, dus de aardige man van de eerste hulp bracht ons vieren met een golfkarretje naar de auto terug. Die attractie hadden we nog niet gehad!

Terug naar huis en Roy direct het bed in en slapen, slapen en nog een slapen tot 17.00 uur. Wij gingen bij het zwembad liggen en rusten ook wat uit. Wat gezwommen, gelezen en wat gedronken. Seaworld doen we later nog wel een keer. Om 17.00 uur was het happy hour dus met z’n drieen geborreld. Hierna naar de kamer, waar Roy weer helemaal de oude was.  Douchen, omkleden en op naar Kissimmee.Daar hebben we gegeten bij de Perkins. Denice had een forel met patat en mais. Wilda had gamba’s, talapia rijst en asperges. Roy ( rustig aan ) een noodlessoepje en Ric patat en sandwich kip. Alles vergezeld van 3 vazen cola en 1 Zinfandelletje. Afrekenen voor $ 50 incl fooi ( ong € 38,00).

Hierna de Tomtom ingesteld op de Starbucks voor een lekkere koffie en om 22.30 uur waren we thuis. Het was een andere dag geworden als voorgesteld, maar het belangrijkste is dat Roy weer beter is. Waarschijnlijk een combinatie van warmte, oververmoeidheid en jetlag of zo. Gelukkig kunnen we 14 dagen onbeperkt in Seaworld dus daar komen we nog wel een keer.

Zaterdag 21 augustus   Seaworld/Miami(Hollywood)       34°C ½ bewolkt                                                                                                         Orlando/zwaar bewolkt Hollywood

Vanmorgen om 7.26 uur op. Ik ben vannacht om 5.15 uur wakker geworden, maar viel gelukkig weer in slaap. Gisteravond hebben we besloten om vanmorgen nog naar Seaworld te gaan tot een uur of 13.00.

We hebben om 8.15 uur  uitgecheckt uit kamer 3564 ($297,00) en in de supermarkt van het resort koffie en een bosbessen muffin genomen. Dit is niet zo’n kleine muffin als in Nederland, maar een complete maaltijd zo groot is het. In de winkel was een zitje en daar hebben we alles opgegeten. Hierna op naar Seaworld voor zoals gezegd een ½ dagje. We stonden op het parkeerterrein weer bijna op dezelfde plaats als gisteren en als eerste op naar de dolfijnen, omdat het dan nog niet zo druk was. Voor $7 pp mag je de dolfijnen visjes geven en aanraken.

Dat gaat als volgt. Je krijgt na een instructie een bakje met ongeveer 5 visjes. Hierna moet je met 1 hand de dolfijn onder zijn bek aaien en dan belonen met een visje. Je gooit de vis dus in zijn bek die hij open houdt. Best eng de eerste keer, omdat je een hele rij tanden ziet, maar er is niks engs aan. Beter gezegd, het is hartstikke leuk om te doen en gaaf dat je ze mag aanraken. Ze voelen aan als een soort rubber.

Hierna gingen Ric, Roy en Denice in de Manta. Dit is een achtbaan, waarbij je onder de manta hangt en die je over de kop doet gaan. Vooral de looping geeft enorm veel kracht op je lichaam, want je gaat nu van boven naar beneden in plaats van beneden naar boven. Je wordt echt in je zitje gedrukt, maar vooral omdat je er onder hangt geeft het een vrij gevoel. Echt gaaf!

Door naar de manatees (zeekoeien) en ernaar toe liepen we door een “kudde” flamingo’s die zo los in het park liepen.

Hierna in de Journey van Atlantis met een bootje die overging in een achtbaan. We werden een ietsje nat.

Toen door de pinguin encounter naar de haaien, waarbij je op een rolband gaat staan die je door een glazen buis door het aquarium voert. De haaien zwemmen dus om je heen. Hierna naar de “Believe”” show met oa Shamu de orka. Wat zijn al die orka’s groot. Gelukkig zaten we niet in de “soak zone” want wie daar zat werd als hij pech had zeik- en zeiknat.

Wat opviel tijdens deze show was dat alle veteranen en degene die voor hun land gevochten hadden en hun familie moesten opstaan en een enorm applaus kregen van een ieder in het stadion ( ong 5000 man!). Typisch Amerikaans, maar wel indrukwekkend. Ik zei nog dat als Opa Kabouter erbij was geweest wij ook mochten gaan staan.

Toen de show afgelopen was en we buiten het stadion kwamen brak voor het eerst de hemel open vandaag. Iets wat nog een paar keer zou gebeuren deze vakantie. Wat een thunderstorm zeg. Nu was het echter na een minuut of 10 weer voorbij.

Het rare is dat het gewoon 38°C blijft en dus gewoon warm is.

We liepen naar de uitgang om de auto op te halen en gingen tanken en op weg naar Hollywood, wat ongeveer 20 kilometer boven Miami ligt. Het is ongeveer 4 uur rijden.

Onderweg wederom stortregens en om 17.15 uur kwamen we bij het Crowne Plaza hotel aan. Valet parking genomen (lekker decadent om je autote  laten parkeren en op te laten halen als je hem nodig hebt) en ingecheckt. We hebben kamernummer 732. Een lekker grote kamer met een stortdouche waar je met 2 man  (of vrouw) onder kan staan. We hebben een magnetron, koelkast en koffiezet apparaat. Gratis Wifi internet en een balkon met aan de ene kant uitzicht op de rivier en aan de andere kant op de oceaan. Hierna hebben we even het zwembad bekeken en het strand. Toen allemaal even opgefrist en de auto voor laten rijden en op naar downtown Hollywood. Leuk stadje, maar net toen we een restaurant wilden zoeken begon het toch te onweren en gieten. We stonden eerst onder een klein afdakje, maar gaandeweg moesten we een restaurant in vluchten. Het bleef maar doorgaan en de straten stonden blank. Het was echt ongelooflijk en duurde wel 2 uur. Het restaurant was jammer genoeg vol en we zagen de lekkere gerechten aan ons voorbij trekken en we hadden al zo’n honger.

De bediening was echter ongelooflijk aardig en voelde met ons mee.

Toen de regen wat minder werd zijn Ric en Roy de auto gaan halen en hebben we de dames opgehaald. Op naar de Subway voor 4 broodjes beef die we op de kamer hebben opgegeten, met Zinfandel en koffie. Het was ondanks het noodweer op het einde toch een leuke dag geweest en we hadden weer veel meegemaakt.

Zondag 21 augustus           Miami en shoppen                         zwaar bewolkt 28°C

Vanmorgen om 8.00 uur de wekker gezet en lekker rustig aan gedaan. Om 9.30 uur op zoek naar het Ihop restaurant en het bleek niet ver van het hotel te zitten. Vorig jaar hadden we hier zo heerlijk ontbeten, dat we het nu weer wilden uitproberen. Het was weer een aanrader en voor $ 45 oa vers fruit, toast, scrambled eggs, bacon en koffie. Wilda had ook nog pancakes en de kinderen een kipburger en Roy had er zelfs patat bij.

Na deze ondergrond op weg naar de Aventura Mall die ook dichtbij was en zo kwamen we daar om 11.30 uur aan. Op Zondag gaan de winkels om 12.00 uur open dus nog even gewacht. Hierna hebben we geshopt. Ric een t-shirt bij Tommy Hilfigger gekocht en Roy nieuwe Adidas patta’s (schoenen). Denice ook weer wat leuke kleren gescoord en Wilda een legging.

Hierna op naar het hotel en Roy en Ric hebben gefitnesst en even heerlijk gezwommen in het mooie zwembad met palmbomen en uitzicht op de rivier. Lekker warm water!

 

Hierna douchen en toen op zoek naar Olive Garden restaurant. De eerste waar we aankwamen was dicht (gesloten) en de tweede was wat ver weg, maar toen we daar aankwamen was het er niet meer. Toen maar weer terug naar het hotel en onderweg bij de Denny’s gegeten. Kip, patat en koolsalade en een refill drankje voor $8. Geen geld en zo kan je nog eens gaan uit eten. Toen alles op was en we geen ruimte meer hadden voor een toetje op naar het hotel en daar nog even koffie gemaakt. Op het balkon even gezeten met voor ons de hoge flats en auto’s die langskomen. Dat verveeld nooit om naar te kijken. Toen oogjes dicht en snaveltjes toe!

Maandag 23 augustus        Zwemmen/ shoppen Miami        ochtend blauw 30°C                                                                                                                   middag bewolkt 25°C

Vanmorgen weer om 8.00 uur de wekker gezet. Omdat ik Priority Member van Holiday Inn ben kreeg ik 2 consumptie bonnen voor bij de Starbucks in het hotel. Daar dus als ontbijt koffie en 4 muffins met choco topping genomen. Dit hebben we op het terras in de zon opgegeten. Toen hebben we heerlijk bij het zwembad gelegen tot 12.30 uur. Lekker gezwommen en geluierd in het zonnetje. Heerlijk, echt vakantie.

Toen we het zat waren kwamen er ook de eerste wolken dus dat kwam goed uit.

De lucht begon te betrekken dus gingen we naar de Sawgrass Mill Mall.

Wat ben ik hier goed geslaagd!

Een trui van GAP en Tommy Hilfigger en schoenen en een polo bij Ralph Lauren ( bij deze laatste winkel was het ook nog eens 30% korting op het gehele winkelaanbod. Dus was ik $50 ong € 38 kwijt voor schoenen en een polo).

Het is maar goed dat ik hier niet woon, want mijn hele salaris ging op aan eten en kleding. Je wordt er wel hebberig van, maar het is nu een kwestie van op het juiste moment te stoppen.

Hierna in de foodcourt Ric en Roy een pizza genomen en Denice en Wilda een broodje rosbief bij de Subway. Het is een leuke formule dat foodcourt. Er zijn diverse (afhaal) restaurants en in het midden staan de tafels en stoelen. Ieder kan kiezen wat hij lekker vindt en je eet het met elkaar op in het midden. Hierna weer verder de Mall in.

Na deze mall nog even langs het Holocast monument gereden en toen even opfrissen thuis.

Onderweg hadden we een downtown buffet gezien voor $9,99 pp en $ 1,99 voor een drankje ( onbeperkt dus zoveel als je wilt). Hier naar toe gegaan en heerlijk gegeten. Er was van alles van soep, taco’s , saladebuffet, steak, kip pasta tot een nagerechten buffet toe. Zelfs de koffie mocht je pakken. We ontploften bijna na al dit lekkers.

We moesten even bewegen en gingen naar de Walgreens ( een soort Kruidvat, maar dan veel groter) voor nepnagels voor Wilda. Het zijn stickertjes die je over je eigen nagels plakt. Hierna nog even naar de Wallmart om aan de kinderen te laten zien en Roy was meteen enthousiast. Wat een grote winkel en wat een assortiment. Ze keken hun ogen uit. Nog wat kleine spullen gekocht en om 23.00 uur kwamen we terug in het hotel. Morgen gaan we alweer weg hier, snik, snik. Dan op naar Fort Myers.

Dinsdag 24 augustus          Ft Myers                               26°C regen/ bewolkt

Vandaag gaan we Miami verlaten. Om 8.30 uur uit bed en na de koffers gepakt te hebben om 10.15 uur vertrek uit het hotel, nadat we de rekening voldaan hadden. Voor de laatste keer de auto voor laten rijden en zelf de koffers in de achterbak gedaan, want wij weten precies hoe alles er nu het beste ingaat.

Hierna op naar de Publix voor een ontbijtje. Wat in die winkels opvalt ( eigenlijk overal) is dat er veel oude mensen werken. Zeker over de 70 jaar soms. Ook bij de koffiemachine hier. Een oude dame die hielp ons met de koffiemachine. Voor $0,75 een bakkie to go. Voor mij met een choco donut, cinamon roll en rozijnen broodje. Wilda een fruitsalade, orange jus en broodje, Voor Roy en Denice broodjes met worst, Bourcin en om te drinken frappucino en yogidrink. Dit alles in de auto opgegeten en hierna op naar Ft Myers dwars door de Everglades.

Onderweg zagen we roofvogels en ooievaars en natuurlijk de alligators. We zagen zelfs een heuse regentornado boven de Everglades.

Rond 14.30 uur waren we in Ft Myers in Holiday Inn Ft Myers. Een wat oud aandoend motel ( nostalgische Holiday Inn), wel schoon en netjes. Helaas was het rot weer. Regen en storm, maar wel 26°C.

Tegenover het hotel bij een kleine shoppingmall wat chips een sigaar en Zinfandel gekocht. En op de kamer geborreld. Hierna zijn Ric en Wilda over het strand gelopen door het witte zand. Mooie schelpen en vreemde vogels gezien waaronder een pelikaan. Daarna hebben we ons omgekleed en een restaurant gezocht. Het werd uiteindelijk toch de Olive Garden, nadat we die hiervoor al tevergeefs hadden gezocht in Miami. Gratis salade en broodjes bij je voorgerecht, maar geserveerd als voorgerecht.Denice en Ric hadden pasta en zeevis, Wilda had een pasta en steak en Roy had mixed grill. Lemonade, rode wijn en Corona erbij met gratis refill natuurlijk. Hierna nog 3 cappuccino voor totaal $ 105. Het was erg lekker. Om ons heen werden in het restaurant de doggy bags uitgedeelt, wat heel normaal is, maar wij hadden alles opgegeten dus helaas voor de doggy’s. Om 22.00 uur waren we terug op de kamer. Wederom weer regen. We hopen op beter weer morgen.

Woensdag 25 augustus                  Ft Myers                                zwaar bewolkt 28-29°C

8.15 uur ging de wekker af deze morgen. “Rustig aan”is het credo deze dag. Op naar down town Ft Myers. Onderweg zagen we de Ihop en met instemming van iedereen en luid gezang gingen we daar ontbijten.

Wat is het toch een goed begin van de dag om daar te beginnen. Ik had 2 pancakes met slagroom, banaan en bosbessen. Ook nog 2 spiegeleieren ( sunny side up) met spek en toast en koffie. Roy en Denice  hadden  een choco pancake en orange jus en frappuchino.  Wilda had pancake met bosbessen en banaan ( harvest grain) en roerei met koffie.

Met volle buik gingen we hierna verder naar de Edison Mall en daar hebben we geshopt. Roy mooi Lacoste sportschoenen gekocht en Wilda en Denice kleding uit de Papaya shop.

Na het shoppen op naar de pier waar we even gekeken hebben. Er stonden wat vissers en een van hen ving een babyhaai. Roy mocht hem nog even vasthouden, maar was wat blij dat hij daarna al zijn vingers nog had. Hierna ging hij terug in zee en de pelikaan die naast de visser stond baalde ervan.

Baby Jaws

Toen door naar het hotel waar we gingen zwemmen in het zwembad en wat later ook in zee. De temperatuur van het water en de lucht waren heerlijk alleen de zon bleef weg. Hierna nog even een Zinfandelletje gedronken en een chippie gegeten en daarna douchen en uit eten. We belanden bij de Rip City. Heerlijke sparre ribs met patat en koolsalade. Kinderen nog garnalen erbij. Het biertje dat ik nam kostte maar $ 0,25 en je mocht er 3 hebben voor dat geld! Helaas moest ik rijden dus het werd er een. Het was wederom erg lekker en kostte $65 incl tip.

Hierna nog even in de Tanger Outlet Mall bij de Ralph Lauren shop gekeken ( alles met nog extra 30% korting), maar niks kunnen vinden (?).

Ondertussen was het al 21.00 uur en zijn we op weg naar het hotel gegaan. Daar aangekomen nog een biertje en een Zinfandell, limonade en een koffie voor Roy in de buitenbar genomen. We mochten niet aan de bar zelf zitten en dat vonden Roy en Denice maar raar ( mag vanaf 21 jaar). Daarna naar bed. Om 23.00 uur regende het nog zachtjes buiten. Ft Myers zit er weer op. Hier in Ft Myers beach staan allemaal mooie strandhuizen en is de sfeer erg relaxed. Het strand is prachtig met echt wit zand ( geen olie gelukkig). Helaas,Jammer van het weer, maar we hebben genoten!

Donderdag 26 augustus                Clearwater beach                 zwaar bewolkt 26-28°C

Alweer de laatste nacht in FT Myers gehad. Lekker geslapen. En om 8.15 uur ging de wekker. Om 9.30 uur reden we op weg naar de Publix hier een aantal meters vandaan. Broodjes en koffie gekocht en in de auto opgegeten. Volgens de TomTom

zouden we om 13.10 uur in Clearwater Beach zijn. Onderweg over de brede wegen lekker door kunnen rijden. 70 Miles ( 110km) mocht je rijden en 3 banen breed met links en rechts inhalen. Heel relaxed rijden allemaal. We gingen over een grote brug voor St Petersburg ( toll $1 ) met prachtig uitzicht.

Om 13.00 uur waren we bij het hotel. Ingecheckt ( kamer 262) en het hotel wat verkend. Leuk hotel, soort oud vissershuis met atrium, bar binnen en buiten aan de haven en zwembad met waterval. Wij hebben een kamer aan de binnenzijde. Het is een grote kamer met inloopkast waar Roy zijn koffer staat en al zijn schoenen.

Hierna naar het zwembad om te zwemmen. Het was nog bewolkt, maar de temperatuur was heerlijk en al gauw vielen we in de ligstoelen in slaap. Ondanks dat het bewolkt is toch een kleurtje gekregen. Hierna omgekleed en de omgeving wat verkend. Mooie huizen aan het strand staan hier.

Denice heeft bij een Mall nog mooie slippers gekocht.Hierna een restaurant gezocht en we kwamen uit bij Red Lobster. We zaten er lekker , zoals bijna altijd op een bank  in een inham vlakbij de bar. Roy en Denice namen krabbenpoten en garnalen. Ik had scampi en garnalen en Wilda had scampi en zalm. Vooraf gratis salade en broodjes. Het drinken was bijna het zelfde recept. Corona, Zinfandel en lemonade (met 3 maal gratis refill) en na 4 koffie en lime key taart voor Wilda, chocoladetaart voor Roy en Denice en appeltaart voor Ric ( “Anouk trakteerde” zei Roy, want zij is jarig vandaag in Nederland dus ook morgen nog in de USA en “zou ze dan opnieuw trakteren?” vroegen we aan Roy) . Totaal $125; iets duurder dan normaal maar alle vier nog een toetje en koffie na. Het was erg lekker en de sfeer was super.

Onderweg op weg naar huis nog even langs de Publix geweest voor drinken en chips voor morgen te kopen. Verder bij de Wall*markt nog mascara gekocht voor Denice (kost thuis €15 en hier $6) Wilda ook nog tandenbleek tandpasta en mascara en een camoufleerstick en een fles Zinfandell. Om 21.15 uur op de kamer aangekomen en wat uitgerust. Denice zit op de laptop, Roy kijkt tv en Wilda is bezig met het tanden bleken (ze geven nu licht in het donker). Morgen Busch Garden.

Vrijdag 27 augustus       Busch Garden       ½ bewolkt, later bewolkt en regen 28°C

Vandaag om 7.45 uur de wekker gezet en om 8.30 uur vertrokken naar de Publix voor een ontbijtje. Hiervoor hebben we koffie to go uit het hotel gepakt en toen naar de supermarkt. Donut, appelflap, broodjes en orange jus gekocht. Daarna Tomtom ingesteld op Busch Garden (het was ongeveer 1 uur rijden).

Om 9.51 uur reden we de parkeerplaats op, waar we $12 aftikten met de credit kaart in vak C24. Met een treintje naar de ingang.

Busch Garden heeft veel achtbanen en veel dieren. Het is een combinatie tussen een pretpark en een dierentuin. Je kan er kangaroos aaien en vogels nectar geven en verder alle dieren goed zien.

Eerst hebben we de houten achtbaan gedaan. Het was een snelle hobbelige achtbaan waar je van links naar rechts in je karretje schoof. Alle vier zijn we erin geweest, maar Wilda had er wel wat spijt van dat ze erin was gegeaan.

Hierna in de Sheikra achtbaan. Deze gaat stijl omhoog en daarna 90° (stijl dus) naar beneden. Wat een druk op je body zeg, maar wel vet cool.

Hierna in de boomstammen en een boot die ook naar beneden vloog met een rotgang. We waren een beetje nat en gingen direct de ronde band attractie in. Hier werd je pas echt nat in. Dwars door een waterval en aan het eind nog even natgespoten. We waren zeiknat.

Toen nog wat andere achtbanen gedaan (oa een die 7 maal over de kop ging).

Op naar een korte safari in een Landrover. We reden langs antilopen, neushoorns etc. Daarna hebben we gekeken bij het voeren van de olifanten met suikermeloenen en mango’s verstopt in papieren zakken. Toen naar de 4D film “Pirates”. Leuk gedaan met allerlei special effecten, maar om nou met je regenkap en met 3D bril op in de bioscoop te zitten ( zoals achter ons) gaat wel wat ver.

Hierna wilden we de laatste achtbaan in waar je 3 seconden gewichteloos bent en niet 7 maar 8 maal over de kop gaat. Ik hield die voor gezien en Wilda ook, maar toen Roy en Denice bijna aan de beurt waren begon het te regenen en te onweren. Gevolg was dat de achtbaan gesloten werd. Wij gingen schuilen en stonden bij de leeuwen.

Ze zaten achter glas en natuurlijk gingen zij ook schuilen onder hetzelfde afdakje als ons, maar dan aan de andere kant van het glas. Hierdoor leek het of je ze aan kon raken. We hebben mooie foto’s kunnen maken, maar de regen bleef maar neerkomen. Het heeft bijna 1 uur geregend en niet zachtjes, maar echt met bakken uit de lucht. Het hele straatje was ondergelopen en mensen die in een soort safari tent stonden te schuilen tegenover ons stonden tot hun enkels in het water. Wat een noodweer! Toen het ophield konden Denice en Roy toch nog in de laatste achtbaan. Roy zelfs voor een tweede keer. Hierna langs de reptielen naar de auto waar we om 18.00 uu aankwamen. Naar huis gereden via de Publix, waar we broodjes rosbief en kip hebben gehaald. Op de kamer aangekomen eerst verkleed en toen alle opgegeten. Fruitsalade en een Kitkat als toetje, lekker. Hierna film gekeken en toen gaan slapen. Wat een dag.

Zaterdag 28 augustus        Clearwater Beach                bewolkt/later ½ bewolkt 29-32°C

Wederom de wekker om 8.15 uur gezet en om 8.45 uur uit bed. Aangekleed, 2 koffie to go gepakt en op naar de Country Side Mall gereden. Daar op de foodcourt ontbeten (koekjes en froozen smoothie yoghurt). Toen dit alles op was geshopt bij oa de XX1 Forever en de Papaya, die favoriet bij Wilda en Denice zijn.

Bij de Papaya stonden 2 meisjes in de etalage als modepop en ze vroegen of Roy ook modepop wilde spelen en daar geld mee wilde verdienen. Maarja het is vakantie he en dan even geen opdrachten of werk.

Bij de Hollister nog een t-shirt, boxer en slippers gekocht en om 13.00 uur op naar het hotel, want de zon was weer eens doorgebroken. Dus op naar het strand aan het einde van de straat.

Het zeewater was heerlijk en de zon ook. Heerlijk een kleurtje opgedaan. Tot besluit ook nog even afgespoeld in het zwembad en de douche. Hierna om 18.00 uur naar Clearwater gereden. Bij de pier aldaar geparkeerd en opgelopen. Er stonden hier allemaal kraampjes en het was erg gezellig. Hierna wilden we bij de Denny’s eten. Er zat namelijk in de USA Today krant die ik dagelijks krijg omdat ik Priority member ben een kortingsbon van 20% en omdat we zuinige Hollanders zijn………… Dus op naar de Denny’s die op 10 minuten rijden  lag. Daar kip met aardappelpuree en koolsalade voor mij. Wilda en Denice Duitse biefstuk met salade en Roy friet, garnalen en koolsalade. 4 Lemonades met refill genomen voor $45 -/- 20% korting = $36. Nog wat fooi gegeven, want dat was wel erg goedkoop en toen naar de Starbucks voor koffie en een koekje/ cake. Het was ondertussen weer gaan stortregenen en terwijl we daar zaten ging er buiten een auto alarm af. Lichten knipperen en toeteren van een witte PT Cruiser. Verrek, dat is die van ons. Bleek ik per ongeluk op het “paniek”knopje te hebben gedrukt op de afstandsbediening. De hele Starbucks wakker en ik drijfnat, want ik kreeg hem niet uit met de afstandsbediening en moest door de regen mijn auto in. Wat een toestand.

Na dit voorval nog even valse nagels gekocht bij de Wallgreens en op naar het hotel. Ric en Wilda nog even een biertje en wijntje bij de bar genomen en toen naar bed. Alweer de allerlaatste nacht hier. Deze kant van Florida is erg leuk en relaxed. Jammer van het weer, maar desondanks hebben we het hier heel leuk gehad. Morgen weer naar Orlando voor de allerlaatste etappe van onze reis.

Zondag 29 augustus           Orlanda/Island of Adventure                  ½ bewolkt 30°C

Vanmorgen om 7.00 uur de wekker gezet. Vaste ritueel gedaan te weten aangekleed, ingepakt koffie to go gehaald , uitgecheckt en om 8.30 uur gaan rijden. Het is 2 uur rijden naar Orlando van Clearwater Beach. We konden lekker doorrijden,w ant het was ook nog een zondagmorgen.

Om ongeveer 10.00 uur kwamen we bij het Staybridge Suites hotel aan. De kamer was nog niet klaar, maar we mochten wel ontbijten als we dat wilden. Nou dat wilden we maar al te graag, want dat hadden we nog niet gedaan. Dus wij een roerei met toast en Roy mocht zelf zijn wafel maken in het Waffle station.

Hierna was de kamer ( nr 313) klaar en het bleek een kamer te zijn met een aparte slaapkamer en een keuken met alles erop en eraan. De kinderen slapen op het bankbed en we moeten maar even kijken hoe dat gaat.

Daarna op naar Island of Adventure. Denice en Roy direct in de Hulk achtbaan en hierna in Spiderman en Dinosaur. Daarna het Harry Potterland nogmaals bezocht met alle attracties inclusief een glas Butterbeer ( smaakt naar butterscotch).

Nadat we daarna de rest van het park nog hadden gedaan gingen we naar huis, douchen, omkleden en naar de Uno. Ric en Roy pizza. Denice en Wilda steak spiesjes met friet en aardappel salade en rijstsalade er ook nog bij. Lekker gegeten en vervolgens naar Disney Village toe. De Disney store is altijd weer een attractie op zich en erg leuk. Nog even koffie gedronken en om 22.15 uur waren we thuis. Nog even in de binnentuin een sigaartje gerookt en om 23.45 uur gaan slapen. Het was een vermoeiende dag, maar we hebben weer veel gedaan en gezien.

Maandag 30 augustus        Universal Studio’s                          licht bewolkt 31-32°C

Om 7.15 uur liep de wekker af en om 7.45 eruit. Hierna om 8.15 uur ontbijten. Een lekker buffetje met een muffin, donut, toasted brood, bagles en wafels. Orange juice en koffie erbij en fruit en yoghurt.

Daarna om 8.45 uur naar Universal Studio’s. De auto parkeren in Jaws voor $15. Daarna als eerste met de rolbanden, dan de tassencontrole, weer rolbanden, dan door Citywalk (uitgaans gedeelte van Universal) en dan door de entree van het park. Paniek!!

Wilda haar vingerafdruk (duim) werd niet herkend. Op haar ticket staat Wilda Vriends en na een paar keer proberen moest ze een handtekening zetten onder een formuliertje. In alle opwinding tekent Wilda met Schoonhoven, terwijl er een Vriends handtekening op het kaartje staat dus dat klopt weer niet met haar naam. Nog een keer proberen dan maar en gelukkig hij herkend haar en ze mag mee naar binnen.Wat een toestand!

Als eerste gaan Ric, Roy en Denice in de Rocket achtbaan . Je mag er je eigen muziekje uitkiezen ( ik had als genre disco gekozen met als nummer “I will survive”van Gloria Gaynor). Toen 90° recht omhoog en daarna recht naar beneden en in de looping draaide de kar boven ( je ging dus eigenlijk niet over de kop).

Hierna nog wat bochten en heuvels. Echte een vet coole achtbaan en aan het eind van de dag gingen Roy en Denice er nog twee keer in ( Denice was de eerste keer vergeten de muziek aan te zetten).

Hierna gingen we in Shrek 4D, daarna in Twister ( nagemaakte tornado), Disaster(nagemaakte aardbeving), the Mummie( een echte achtbaan in het donker) en gingen we swingen bij de Blues Brothers ( niet de echte, maar wel heel goed(als je het niet gelooft hebben we de film nog met geluid)).

Hierna gingen we een koffietje drinken bij de Starbucks en daarna in Jaws ( aangevallen door de haai), Men in Black (laser schieten vanuit je karretje) en ET ( met de fiets door de lucht). Hierna naar de horror effect show die heel leuk was en toen in Terminator (live on stage en in de film).

Het park is mooi gemaakt en tussendoor hebben we een hot dog en een turkey leg gegeten. Er liep zelfs een eekhoorntje langs onze tafel en Wilda kon hem met de hand voeren ( die Knabbel was zeker niet bang!)

Om 17.00 uur gingen we naar het hotel en gingen Ric en Roy nog even zwemmen. Denice en Wilda gingen zich omkleden en daarna gingen we naar de Florida outlet Mall.

Ric heeft bij de Tommy Hilfiger een shirtje gekocht en Roy bij de Nike store een voetbalshirt en broekje ( uittenue Nederlands elftal) en een Nike rugzak. Denice slaagde weer bij de Papaya voor laarsjes ( $18!) en 2 shirtjes.

Hierna gingen we naar de Sissler om te gaan eten ( stom mijn 10% korting kaartje vergeten). Allemaal namen we een steak en als drinken een Budweiser, Zinfandel en lemonade. Er waren weer buffetten met oa taco en salades en ook het dessert was zelfbediening, zelf de softijsjes mocht je zelf tappen. Koffie na en dat voor $65 incl tip. Eten zelf maken is bijna duurder hier.

Hierna hebben Ric en Wilda nog even drinken en make up doekjes bij de Wallgreens gekocht tegenover het hotel en daarna op bed nog wat tv gekeken. Het was wederom een vermoeiende dag, maar  lang leve de vakantie en Florida!

Dinsdag 31 augustus          Wet & Wild waterpark/ shoppen                       ½ bewolkt 33°C

en om 22.00 uur nog 27°C

Iets later dan normaal opgestaan. Denice riep ons om 8.30 uur, helaas zonder ontbijt op bed, want ze wilde haar bed uit en wij dus ook. Ontbijt genomen en toen op weg naar Wet & Wild waterpark.

We waren er om 10.15 uur. De auto geparkeerd voor $10 en op naar de ingang.

Dit waterpark bestaat al wat langer, maar ziet er nog netjes uit. We hebben er een locker genomen ($5 en $3 borg sleutel) bedjes genomen en toen op naar de glijbanen. De meeste waren met banden voor 2 of 4 personen. Er was zelfs een disco glijbaan, waar je heen en weer in ging, en er was ook een glijbaan waar je in een hokje ging staan en dan plotseling verdween de bodem en stortte je naar beneden (alleen Roy heeft deze gedaan).

De lazy river en het golfslagbad waren meer voor Wilda. Het weer was ok met dan weer zon en dan weer wat wolken, maar zoals zo vaker gezegd de temperatuur is heerlijk. Op een gegeven moment was de zon omgeven door wolken en zag je om de zon een circel van een regenboog eromheen. Ik had nog nooit zoiets gezien.

Nadat we alle glijbanen een aantal keren hadden gedaan hebben we nog even lekker in de zon gelegen. Het is tenslotte vakantie.

Om 14.00 uur was het mooi geweest en gingen we terug naar het hotel. Aangezien we helemaal geen handdoeken meegenomen hadden deze vakantie, hebben we de handdoeken gebruikt die bij het zwembad lagen en deze later weer teruggebracht. Allemaal gedoucht en omgekleed en op naar de Florida Mall. XXI forever weer blij door het koopgedrag van Wilda en Denice en zelfs Roy liet de $ rollen, want hij kocht een paar Uggs voor Anouk. Denice nog een vestje voor Marten en zo waren er voor de geliefden ook weer cadeautjes gekocht.

Hierna hebben we een restaurant gezocht, maar zijn toch maar eerst even naar huis gereden om alle kleren thuis te brengen. Daar aangekomen bleek dat je gratis bier, wijn en fris kon drinken in het hotel. Ik heb een Budweiser light genomen en de rest van mijn sigaar opgerookt op de binnenplaats in de schaduw.

Wilda sloeg 2 witte wijn in kleine vazen achterover ( je bent toch niet aan het indrinken voor het diner he) en werd wat jolig, want ze had na het ontbijt niet veel meer gegeten. Roy en Denice namen een limonade.

Hierna op naar een restaurant dus. Wilda wilde in de auto de beugel die voor haar stond over zich heen halen, want ze dacht dat ze de achtbaan inging. Het restaurant werd “Black Angus”, Wilda gaf het een andere naam, maar we zagen ook restaurant “fuddfoocker”en die werd helemaal verbastert.

Roy nam kipfilet en de rest nam steak met patat en natuurlijk ook hier salade en brood vooraf. Lekkere dikke patat en een goede steak. Wederom $65.

Toen besloten we om naar Celebration town te gaan. Dit is een stadje gebouwd zoals Disney het zou willen. Er schijnen strenge regels voor de bewoners te zijn, zoals geen was buitenhangen en er zijn allemaal regels ten aanzien van bijvoorbeeld je heg en kleur van het hout van je huis. Het ziet eruit alsof er ieder moment een film opgenomen kan worden. Mooie huizen dus en alles spik en span schoon.

Bij de Starbucks hebben we een koffie gedronken en op de weg terug naar huis zagen we een Nike outlet store. Daar heeft Roy nog een paar sportschoenen gekocht en toen naar huis. Omdat Ric en Wilda zo’n groot tweepersoons bed hadden en Roy en Denice zo’n klein armoedig bankbedje hebben we voor 1 nacht ( nee echt alleen voor 1 nacht) geruild. Om 23.00 uur sliepen we allemaal en ik moet zeggen dat ik goed geslapen heb, maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het grote bed toch wat comfortabeler ligt ( dat kan ik nu wel weer zeggen, maar op dat moment natuurlijk niet).

Woensdag 1 september                 Seaworld                             licht bewolkt 34°C

Vanmorgen om 8.00 uur uit bed en daarna ontbeten in het restaurant van het Staybridge Suites hotel. Hierna de Tomtom ingesteld op Seaworld, al rij ik er nu zo wel naar toe zonder hulpmiddelen.

Na binnenkomst daar gingen we als eerste 2 om 2 naar de dolfijnen om ze te voeren. De andere twee gingen er tegenover staan en konden dan mooi foto’s en film maken. Hierna gingen we naar de dieren show. Met in de hoofdrol: honden, katten, konijnen, een rat, een bever, duiven een varken etc etc. Daarna naar de zeehondenshow. Vooral de mimi acteur voor de show was hilarisch.

De zeehondenshow was ook leuk trouwens.

Hierna nog een keer naar de Shamu ( Believe) show. Denice en Roy zaten in de soak zone, maar uiteindelijk waren ze niet zo nat.

Roy en Denice hadden alweer honger gekregen, dus gingen we een broodje eten met een hele lading beleg ertussen. Daarna gingen we de Antartica tour doen. We kwamen langs beluga’s, ijsberen, zeehonden en allemaal nagemaakt in hun eigen omgeving dus ook met echt ijs.

Daarna gingen Roy, Denice ne Ric nog een keer de Manta achtbaan in en Roy nog alleen in de kraken, terwijl Denice en henna tattoo nam met de letter M van………… We hadden nu alles gezien en gingen op weg naar huis. Het weer was prachtig dus om 16.00 uur lagen we bij het zwembad van het hotel en genoten van de zon en het water. Hierna omkleden en een borrel genomen in het hotel. Er stonden deze keer ook echter broodjes hotdogs en hamburgers en chips klaar. Dus dat hebben we ons wel laten smaken. Nog een paar drankjes erbij en toen naar de Red Lobster als galgenmaal van de USA.

Denic ene Roy hadden scampi’s en krabbepoten. Ric had een gepofte aardappel met cream en scampi’s, vis en schelpen. Wilda had een triple gebeuren (trio van 3 soorten gamba’s te weten alfredopasta, knoflook en een van het huis gefrituurd).  Wijn, lemonade en ik een smoothie erbij.

Geen koffie, want die gingen we zoals gebruikelijk is geworden bij de Starbucks halen.Deze lag naast het Bassie en Adriaan hotel en van Roy moesten we er even langs rijden.

Om 23.00 uur hebben we de koffers alvast wat ingepakt en daarna gingen we slapen.

Morgen weer naar huis; helaas. Het was weer een fantastische vakantie en we hebben heel veel gezien. We zeiden onder het eten “het zal wel de laatste keer met z’n vieren op vakantie zijn en dan is dit ook voor de laatste keer dat we met zijn vieren in de vakantie eten” Maar wie weet? In ieder geval was het een vakantie om nooit meer te vergeten en ik ben blij dat we het nog een keer gedaan hebben. We hebben nu voor ons gevoel alles gezien wat we wilden zien en dat is een lekker gevoel.

Donderdag 2 september    Vliegreis Orlando-Chicago-Amsterdam              33°  30°  17°C

Helaas, alles voor de laatste keer gedaan hier: 8.30 uur de wekker gezet, 9.00 uur uit bed, 9.45 uur ontbeten ( met lekker ham speciaal voor Denice).

Nog even de koffers klaargemaakt voor vertrek en voor de laatste maal nog even in de zon gezeten. Wat zal ik dit allemaal missen, snik.

Hierna de auto ingepakt en uitgecheckt. De Tomtom ingesteld op Orlando International Airport.

De auto bij Alamo afgeleverd. We hebben 1768 miles = 2828,80 km gereden. De dame bij Alamo keek niet eens naar de auto en gaf het OK bonnetje met no charge aan me. Die was binnen.

Nu naar de check in via de zelf check in, waar geen United medewerker aan te pas komt. De koffers gewogen; altijd spannend, maar alles was goed. De zwaarste was die van mij die 50 ounce of pounds??woog, maar ik heb geen idee hoeveel dat is. Toen door de douane en met de monorail naar de gate. Pier 40 en vandaar met vlucht UA 0233 naar Chicago. Aan boord alleen wat te drinken gekregen en twee uur later landen we in Chicago. Zo zijn we hier ook nog eens geweest.

Het was daar 1 uur vroeger dan in Orlando dus we zitten nu op 7 uur tijdsverschil. In Chicago op het vliegveld hebben we wat gegeten ( het is daar 17.00 uur/ 18.00 uur Orlando tijd). Denice een salade, Roy een wrap, Wilda een bagle en Ric een bananenmuffin. We vliegen met vlucht UA 0908 naar Amsterdam. We zitten naast elkaar met z’n vieren.

 

Deze vlucht verliep ook goed en we kwamen veilig in Amsterdam aan. Gelukkig kregen we alle koffers direct terug en opa stond al klaar om ons op te halen.

We willen zeker nog wel eens terug, maar de volgende USA vakantie willen we een ander gedeelte nemen, maarja het zijn de centen die je moet hebben he. Dus we zien wel, maar dit pakken ze ons niet meer af en het was een hele hele leuke, gezellige, fijne, fantastische vakantie.

Ric september 2010